BROUWERSLOFT


BROUWERSLOFT

habicom & Fundamentz brengen nieuw leven in de brouwerij...

Op de grens van Mortsel en Boechout, op het einde van de Liersesteenweg, vinden we dit authentiek gebouw waar jaar en dag een brouwerij was ondergebracht. De steenweg kwam voor het eerst ter sprake in 1704. De weg liep van het gehucht Oude-God en de hoven van Cantecroy en Koeisteertenhof tot de grens met Boechout.

Vlakbij vinden we alle winkels (bakker, apotheker,…) maar ook grote supermarkten en openbaar vervoer. De toegangswegen naar Antwerpen en Brussel vind je op een steenworp.

Verscholen achter het groen, ter hoogte van de Koude Beek, liggen de gebouwen van de voormalige brouwerij Van Rijswijck. Met links het woonhuis, in het midden de overdekte binnenplaats en rechts de brouwerij.
De arduinen gevelsteen met vermelding “Prins Albert” brengt ons terug naar 1897, het jaar waarin Charles Hessels de brouwerij oprichtte.

Kort na de 1ste Wereld Oorlog werd de brouwerij eigendom van de familie Van Rijswijck. Doorheen de jaren heeft de brouwerij verschillende branden getrotseerd en enkele bestemmingswijzigingen gekend:

Zo werd de overdekte binnenplaats gebruikt als noodkerk voor de parochie Sint-Jozef. Maar ook een olie-en vet fabriek en nog later een groothandel voor planten/tuinbouw, namen hun intrek in de voormalige brouwerij gebouwen. Na een leegstand van meer dan twee decennia, brengen habicom en Fundamenz nieuw leven in de brouwerij! Het project brouwersloft omvat drie exclusieve lofts, die geen afbreuk doen aan de oorspronkelijke bestemming! 
MAG HET IETS MEER ZIJN?

FOTOGALERIJ

Wenst u meer info? Laat het ons weten.

Laat het ons weten.  Contacteer habicom via: